exposities 2023


Kunstkamer Franeker

Doorlopende expositie
Harlingerweg 45
8801 PA Franeker
www.kunstkamerfraneker.nl


licht in zwart en wit – verzamelhuis

Oktober 2023

Anthonie waterloo was een reislustig Nederlands kunstenaar die vooral bekend is om zijn prentkunst. Deze tentoonstelling geeft een representatief beeld van een kunstenaarsleven in de gouden eeuw. Daarnaast zijn er landschappen te zien van Jurgen Jaspers en Jan Radersma.

De tentoonstelling wordt geopend door Han Steenbruggen, directeur/conservator Belvédère museum.

uitnodiging


a stroll through the past present en beyond

16 oktober 2023

‘Een levensreis door verleden, heden en verder’ is speciaal gemaakt door de Burning Blood Group voor het Van Abbehuis en neemt je mee op een reis door het huis zelf – geleid door de poëzie van Carola Eijsenring en begeleid door Erik Deckert op de didgeridoo, TheOwlInTheCity op de hangtrommel en Ali Becan op de cello, maar ook dans van Aboli Dhayarkar, graphic design van Deniz Tuzcuoglu en beeldende kunstwerken van Jan Radersma.

Najaars salon – Pulchri

van 9 september 2023 tot 1 oktober 2023

De expositie wordt gehouden in de grote zalen van Pulchri Studio. Voor deze salon kunnen alle kunstenaarsleden werk inbrengen, wat zorgt voor veel verscheidenheid. Zoals gebruikelijk heeft de Najaarssalon geen vast thema. 

Vitrines klein formaat – pulchri

Van 21 november 2023 tot 19 februari 2024

Het hele jaar door zijn er bij Pulchri Studio kunstwerken van verschillende kunstenaarsleden te koop uit de vitrines met het klein formaat werk. Viermaal per jaar worden de kunstenaarsleden van Pulchri Studio opgeroepen hier nieuw en recent werk voor in te brengen. De werken zijn klein van formaat en hebben doorgaans kleine prijzen. Deze kunstwerken zijn altijd direct mee te nemen

Lange Voorhout 15, Den Haag


Vitrines – Pulchri

van 22 mei tot 20 augustus 2023

Klein formaat werk in vitrines
Groepstentoonstelling
Het hele jaar door zijn er bij Pulchri Studio kunstwerken van verschillende kunstenaarsleden te koop uit de vitrines in de hal & van de wand in de gang met het klein formaat werk.

Lange Voorhout 15 Den Haag


VOORJAARSSALON – Pulchri

van 1 april tot 30 april 2023

Tijdens de Voorjaarssalon kunnen alle kunstenaarsleden van Pulchri Studio hun meest recente werken tonen


GRONDVEST – kunstkring Wijchen

4 tot en met 26 maart