projecten

Dit lijf weet van niets

Een boek met gedichten van Pieter Bon met monotypes van Jan Radersma.

 


Beeldverslagen

In 2012 gaat Radersma ook werken op minimale afmetingen. Een indrukwekkend project. Deze kleine werken (vanaf 3 bij 4 centimeter) weet hij een enorme monumentale uitstraling te geven. De kracht van zo’n klein werk ervaren is zeer bijzonder. Dat moet je zien, dat moet je voelen.

 

Composiet

Een eeuwig durende kalender. Uitgegeven door Ecolo


Plint de 10 mooiste van

10 mooiste van Jan Arends en Jan Radersmakaartensetje012

Tien poeziëkaarten met de mooiste gedichten van Jan Arends, gecombineerd met het werk van Jan Radersma, uitgegeven door Plint.
Het werk van Jan Arends is autobiografisch. Werk en leven vormen bij Jan Arends een pessimistisch geheel. In zijn wantrouwen naar de medemens kiest hij bewust voor het isolement. Het schrijven biedt hem de enige mogelijkheid tot communicatie die gekenmerkt wordt door angst en frustratie. Maar ook daarin is hij zuinig:”ik schrijf gedichten als dunnen bomen”. Niet meer dan het essentiele komt er op papier.
Jan Radersma, 1948 Jakarta
Jan Radersma schildert zijn beelden op gevonden stukken karton of hout. Daarma krijgen ze ene tweede leven en blijft hun voorgeschiedenis deels behouden in vlekken, krassen en tinten. In zijn werk is daarom de textuur essentieel, een combinatie van de bestaande en de nieuwe huid die hij op het werk aanbrengt. Door voortdurend te experimenteren met pigmenten en lakken realiseert hij zijn persoonlijke landschappen waarin tekens en symbolen verwijzen naar tijden die ver voor ons liggen. Het zijn werken met sporen uit een universeel collectief geheugen die voor de toeschouwer eigen herinneringen kunnen oproepen.
ISBN 978-90-5930-268-6 uitgave van Plint.


Project

Een project bij Peninsula Eindhoven in 2009