exposities 2017

Galerie de Kunstkamer

4 november tot en met 17 december 2017

De kunstkamer
Hoofdstraat 49 Hoogeloon
0497—681984

Openingstijden:
zat zon || 13.00 – 17.00 uur
en op afspraak

voor een foto impressie klik hier

 


Pulchri Den Haag —   NADERING

Voorhoutgalerie, 7 oktober t/m 8 november

Jan Radersma en Ank van Engelen

Schilder Jan Radersma en beeldhouwer Ank van Engelen zetten de natuur naar hun hand via waarneming, herinnering en associatie. Beiden werken zeer ambachtelijk. In de komende tentoonstelling in de Voorhoutgalerie wordt het werk van beiden ‘symbiotisch’ opgesteld, waarbij een landschap als ‘Dras’ van Radersma als het ware een ruimtelijk antwoord geeft op het stolpobject ‘Luchtval’ van Ank van Engelen.

Voor een impressie van de expositie, klik hier

Lees het artikel over de expositie  2017 Pulchri blad


ArtTraverse de Bilt — VELDWERK

Frank Eerhart – Jan Radersma
24 sept t/m 14 nov 2017

Frank Eerhart maakt werken van objets trouvés. Hij verzamelt objecten die een bijzondere aantrekkingskracht bezitten door hun huid, hun vorm of geschiedenis. Jan Radersma schildert zijn werken op houten dragers, doeken of panelen. Zijn werken gaan over het onderweg zijn. Ze vormen het beeldverslag van zijn bestaan.

Impressies van deze tentoonstelling 


WAD  — MIJN VLAKKE LAND

10 september – 30 December

Hoe het landschap onze cultuur en kunstzin beïnvloedt. Dankzij de specifieke (eigen)aardigheden van ons vlakke land `juicht mijn land, mijn vlakke land’ (vrij naar chansonnier Jacques Brel). Het is dit landschap dat de drijfveer is voor veel kunstenaars om een visie te geven van de lange stroken land met sloten en houtwallen.

Kunstenaars: Jan Radersma, Ageeth Boermans, Marije Bouman, Paula Kouwenhoven, Frank Eerhart, Leo van Turnhout, Jan van den Dungen, Janneke Hillenaar, Liesbeth van Ginneken, Imke Plattel, Willemijn van Dorp.

Openingstijden
Vrijdag zaterdag en zondag
van 13.00 tot 17.00 en op afspraak
Stichting World Art Delft
Rotterdamseweg 205, 2629 HD Delft
Telefoon: 015 256 55 89


de Halle Geel — Landt

23 eeptember tot 199 november

Groepsexpositie met Greet van Autgaerden, Jan Roos, Fik van Gestel, Dave Meijer, Jan Radersma, Piet Moerman, Frans Vercoutere,  dominiq V.D. wall, Han Klinkhamer, Roel Goussey.

Openingstijden
vrij-zat-zo | 10.00 – 17.00 uur

De Halle
Markt 1
Geel (België)


Kruysenhuis Oirschot — DIMENSIES

30 september tot 22 oktober Jan Radersma Plus

Onder curatorschap van Jan Radersma en Ria Franc

Kunstenaarschap gaat over identiteit, over individuele gedachten en beelden. Kunstenaars halen de buitenwereld binnen, verwerken hun indrukken tot beeldende werken. Authentiek en herkenbaar met een eigen handschrift, de hand van de maker, zichtbaar, voelbaar.
Tweedimensionaal gebeurt dat in tekeningen, gouaches of schilderijen, waarbij soms de derde dimensie wordt gesuggereerd. Driedimensionaal met beelden in de ruimte, zich presenterend als eigenzinnige objecten. Afstanden worden kleiner in een ontmoeting.
De letterlijk zichtbare dimensies van de kunstwerken kunnen emotionele dimensies oproepen.
Ze zijn soms direct gerelateerd aan de intentie van de kunstenaar, de maker, als een aanvoelen. Maar ze kunnen ook een persoonlijk gevoel van herkenning losmaken bij de waarnemer, de toeschouwer. Een onzichtbare dimensie die de kunstenaar met zijn kunstwerk in beweging zet.
Tien kunstenaars vertegenwoordigen tien identiteiten, maar in verscheidenheid kan er toch van verbondenheid sprake zijn. In een synthese van eigenzinnigheid krijgen kunstwerken die met elkaar in één ruimte communiceren, een rijkere betekenis en maken ze een vierde dimensie mogelijk.
Frank Eerhart

Deelnemende kunstenaars: willemijn van dorp , jan van den dungen,
hans van eerd, frank eerhart, ria franc, marten groen, mark van den heuvel, imke plattel, jan radersma, arno udo

Bij deze tentoonstelling is een kaartenset in plexiglas verschenen met afbeeldingen van het werk van de deelnemende kunstenaars.

De expositie zal te zien zijn van 30 september t/m 12 november in Museum Kruysenhuis
(zaterdag & zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur en op afspraak)


Belvédèremuseum Heerenveen – NoordKunstBelevedere

21 september tot 24 september

met Galerie Hoogenbosch te gast
Jan Radersma en Marije Bouma

Voor een foto impressie klik hier


KEG Schijndel — LICHT VERSUS RUIMTE

Licht versus Ruimte
Op zaterdag 2 september om 16.00 uur wordt de tentoonstelling : Licht versus Ruimte geopend in de Keg Expo in Schijndel.
Het is een bijzondere groepsexpositie met werken van 14 verschillende kunstenaars samengesteld door gastcurator Jan Radersma. De tentoonstelling is te bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 10.00- 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Jan Radersma exposeerde al eerder bij de Keg Expo. Zijn bevlogenheid en nauwe betrokkenheid waren zo aanstekelijk dat de Keg Radersma uitgenodigd heeft als gastcurator. De keuze van Jan is heel divers : de exposanten werken met oude schildertechnieken maar ook met mixed media, twee dimensionaal maar ook drie dimensionaal. Er is heel verstild , abstract maar ook herkenbaar werk te zien . Soms is het mystiek en gelaagd. Licht versus ruimte laat vooral landschappen zien, sfeerimpressies die de bezoeker zullen meevoeren in een eigen fantasie.

Exposanten: Ageeth Boermans, Wia Bouma, Marije Bouman, Babette Cooijmans, Willemijn van Dorp, Jan van den Dungen, Fred Geven, Mark van den Heuvel, Jessica Knoot, Paula Kouwenhoven, Imke Platel, Jan Radersma, Leo van Turnhout, Wijnand Zijlmans.

 


Pulchri Den Haag – Voorjaarssalon – groepsexpositie

Van  22 april tot 17 mei 2017

De Voorjaarssalon met werk van leden van Pulchri Studio

 


WAD poëzie 10 – Groepsexpositie

Van 5 maart – 4 juni 2017
De liefde is het thema in het jubileumproject dat World Art Delft voor de 10e keer aan poëzie en beeldende
kunst besteedt. Een intens liefdesgedicht van de Duitse dichter-schrijver-essayist Rainer Maria Rilke vormt het
hart van het project, dat voor beeldend kunstenaars uit diverse landen inspiratiebron zal zijn tot het creëren
van originele kunstwerken.

 

Kruithuis Stok Den Bosch  –  Rondgang

Van 15 januari tot en met 19 februari
Opening zondag 15 januari 15.00 uur, door Ivonne van der Velden
groepsexpositie samengesteld en georganiseerd door Jan rondgang-1-beneden-bewerktRadersma. Deelnemende Kunstenaars:  Jessica Knoot, Jan Moerbeek, Marianne van Hest, Fred Geven, Agheeth Boermans, Wijnand Zijlmans, Frank Eerhart, Jan Radersma, Wia Bouma, Mark van den Heuvel, Hanneke Gommers, Cor van Dixhoorn, Chung Hsi Han, Paula van Kouwenhoven, Susanne Reijnders.

Bij deze tentoonstelling verschijnt een gelijknamige publicatie.

2017 Rondgang Kruithuis Den Bosch, recensie BD 

 


World Art Delft – Winters

van 8 januari tot 26 februari

Een tentoonstelling onder gastcuratorschap van beeldend kunstenaar Jan Radersma. Hij heeft 9 kunstenaars uitgenodigd een beeld te geven van een winterse sfeer.
Annet Bakker, Gertrude Beker, Ageeth Boermans, Pieternel Dekkers, Petra Jacobs, Monique, Klaassens, Rozemarijn Nelissen, Henk Eikenaar en Jan Radersma.
De tentoonstelling wordt op zondag 8 januari om 15.00 uur geopend.  Bij deze tentoonstelling verschijnt een gelijknamige uitgave.


kunstkamer Hoogeloon  –  zes

van 7 januari tot en met 19 februari 2017
 Carnaval 25 en 26 februari gesloten

Groepsexpositie met  Jef Gysen, Loek Hambeukers, Netti Henselmans, Jan van der Putten, Jan Radersma en Helen Vergouwen