Nu te zien

 Galerie de Kunstkamer

Jan Radersma en Berend Peter van Hogen Esch

4 november tot en met 17 december 2017

de opening is op zondag 5 november
om 15.00 uur door de exposanten

Martijne van Dijk speelt tijdens de opening
“melodies for saxophone” van Philip Glass

u bent van harte uitgenodigd

De kunstkamer
Hoofdstraat 49 Hoogeloon
0497—681984

Openingstijden:
zat. en zon. van 13.00 tot 17.00 uur
en op afspraak


de Halle Geel — Landt

23 september tot 199 november

Groepsexpositie met Greet van Autgaerden, Jan Roos, Fik van Gestel, Dave Meijer, Jan Radersma, Piet Moerman, Frans Vercoutere,  dominiq V.D. wall, Han Klinkhamer, Roel Goussey.

Openingstijden
vrij-zat-zo | 10.00 – 17.00 uur

De Halle
Markt 1
Geel (België)


ArtTraverse de Bilt — VELDWERK

Frank Eerhart – Jan Radersma
24 sept t/m 14 nov 2017

Frank Eerhart maakt werken van objets trouvés. Hij verzamelt objecten die een bijzondere aantrekkingskracht bezitten door hun huid, hun vorm of geschiedenis. Jan Radersma schildert zijn werken op houten dragers, doeken of panelen. Zijn werken gaan over het onderweg zijn. Ze vormen het beeldverslag van zijn bestaan.

OPENINGSTIJDEN

De exposities in de ArtTraverse zijn te bezichtigen tijdens kantooruren maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, dinsdag van 08.30 tot 19.00 uur.

ArtTraverse
Gemeentehuis De Bilt
Soestdijkseweg Zuid 173
3721 AB Bilthoven


WAD  — MIJN VLAKKE LAND

10 september – 30 December

Hoe het landschap onze cultuur en kunstzin beïnvloedt. Dankzij de specifieke (eigen)aardigheden van ons vlakke land `juicht mijn land, mijn vlakke land’ (vrij naar chansonnier Jacques Brel). Het is dit landschap dat de drijfveer is voor veel kunstenaars om een visie te geven van de lange stroken land met sloten en houtwallen.

Kunstenaars: Jan Radersma, Ageeth Boermans, Marije Bouman, Paula Kouwenhoven, Frank Eerhart, Leo van Turnhout, Jan van den Dungen, Janneke Hillenaar, Liesbeth van Ginneken, Imke Plattel, Willemijn van Dorp.

Openingstijden
Vrijdag zaterdag en zondag
van 13.00 tot 17.00 en op afspraak
Stichting World Art Delft
Rotterdamseweg 205, 2629 HD Delft
Telefoon: 015 256 55 89


Kruysenhuis Oirschot — DIMENSIES

30 september tot 22 oktober Jan Radersma Plus

Onder curatorschap van Jan Radersma en Ria Franc

Kunstenaarschap gaat over identiteit, over individuele gedachten en beelden. Kunstenaars halen de buitenwereld binnen, verwerken hun indrukken tot beeldende werken. Authentiek en herkenbaar met een eigen handschrift, de hand van de maker, zichtbaar, voelbaar.
Tweedimensionaal gebeurt dat in tekeningen, gouaches of schilderijen, waarbij soms de derde dimensie wordt gesuggereerd. Driedimensionaal met beelden in de ruimte, zich presenterend als eigenzinnige objecten. Afstanden worden kleiner in een ontmoeting.
De letterlijk zichtbare dimensies van de kunstwerken kunnen emotionele dimensies oproepen.
Ze zijn soms direct gerelateerd aan de intentie van de kunstenaar, de maker, als een aanvoelen. Maar ze kunnen ook een persoonlijk gevoel van herkenning losmaken bij de waarnemer, de toeschouwer. Een onzichtbare dimensie die de kunstenaar met zijn kunstwerk in beweging zet.
Tien kunstenaars vertegenwoordigen tien identiteiten, maar in verscheidenheid kan er toch van verbondenheid sprake zijn. In een synthese van eigenzinnigheid krijgen kunstwerken die met elkaar in één ruimte communiceren, een rijkere betekenis en maken ze een vierde dimensie mogelijk.
Frank Eerhart

Deelnemende kunstenaars: willemijn van dorp , jan van den dungen,
hans van eerd, frank eerhart, ria franc, marten groen, mark van den heuvel, imke plattel, jan radersma, arno udo

Bij deze tentoonstelling is een kaartenset in plexiglas verschenen met afbeeldingen van het werk van de deelnemende kunstenaars.

De expositie zal te zien zijn van 30 september t/m 12 november in Museum Kruysenhuis
(zaterdag & zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur en op afspraak)